Collectieve RMA Sharkoon Combo-USB-C-dockjes

Bij de door ons verkochte Sharkoon Combo Adapter USB-C-dockjes hebben we een aantal niet-schadelijke maar wel vervelende gebreken ontdekt. We willen klanten die deze hebben gekocht daarom de mogelijkheid bieden hem terug te brengen, waarna wij een RMA-procedure bij onze leverancier in gang zetten en, na afhandeling, het geld terug kunnen geven.

We hebben vooralsnog de volgende gebreken geconstateerd:

  • Beeld is moeilijk of niet werkend te krijgen op USB-C-poorten achter een Intel 7000-reeks Thunderbolt 3-controller (o.a. de HP ZBook Studio G5, Lenovo ThinkPad P1 Gen 2 en Gen 3). Mogelijk ook problematisch met nieuwe Thunderbolt-controllers, niet met oudere.
  • Het afspelen van met HDCP beveiligde content kan leiden tot één of herhaalde resets van de beeldverbinding, vervelend in combinatie met bovenstaande.
  • Twee gelijktijdige USB-dataoverdrachten zijn op AMD-laptops mogelijk niet mogelijk (in ieder geval niet op de Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 AMD hoewel problemen in de firmware van de laptop niet uitgesloten zijn).
  • Het gebruik van de Power Delivery-passthrough-functie van deze dockjes resulteert na een tijdje bij de HP EliteBook 840 G5 in een niet-functionele PD-controller aan de kant van de laptop. Een tijdje geen PD via deze dockjes gebruiken brengt de controller na een tijdje weer tot leven.
  • Kunnen erg heet worden.

Indien je last hebt van deze problemen of dat niet hebt maar met kennis van deze gebreken het dockje wel wilt retourneren, verzoeken we je om een ticket te openen op onze helpdesk. Hierbij graag het bonnummer vermelden of een ander bewijs van aankoop verstrekken. Als goedwerkend alternatief kunnen we de IB-DK4050-CPD van RaidSonic aanbevelen welke we grondig getest hebben. Deze heeft wel een andere featureset en is aanzienlijk duurder.

2 jaar, 11 maanden ago